Het Groen

Bomen en struiken

Gezien van enige afstand lijkt de begraafplaats op een volwassen gemengd bos. De oudste bomen zijn als "solitairen" - losstaande bomen- opgegroeid. Daartussen heeft zich allerlei "houtopslag" ontwikkeld. De oudste loofbomen zoals mooie exemplaren van de treurbeuk, grillig gevormde acacia's, eiken en esdoorns dateren uit de tijd van de aanleg van de begraafplaats.

Het was gebruikelijk dat door nabestaanden bij de graven bomen of struiken werden geplant. Over de hele begraafplaats vind je loofhoutopslag zoals vlier, prunus en esdoorn.

Bodembedekkers en bloemen

De bodembedekking bestaat uit diverse mos- en grassoorten, uit korstmossen op stenen en stammen, voorjaarshelmbloemen. daslook, boshyacinten en stinkende gouwe. De judaspenning zie je veelvuldig. Er zijn een keur aan stinzenplanten aanwezig die het vroege voorjaar kleur en fleur geven, waaronder Akkergeelster, Bostulp, Donkere ooievaarsbek, Holwortel en Knikkende vogelmelk. Daarnaast zijn ook meer bijzondere stinzenplanten te vinden zoals Groot Heksenkruid, Knolboterbloem en Moeslook.

Vogels en vlinders

De begraafplaats is in trek bij tal van vogelsoorten, zowel als passant als als broedvogel. Er zijn zo'n 16 soorten broedvogels waargenomen waaronder de winterkoning, de bonte specht , de sperwer, de roodborst en de lijster.

Groen en graf

De begraafplaats wordt omzoomd door een taxushaag. Heel duidelijk is te zien dat door de wortelwerking van bomen grafstenen zijn opgelicht. Ook zijn veel grafschriften moeilijk leesbaar geworden door gras- en mosgroei. Ook zijn graven door de groei van struikgewas aan het zicht onttrokken.